zoeken
BIL_IK_PRO_Dorn-LD-Produktgruppe_16z9_FHD.jpg

Schöck Dorn type LD

Als gevolg van uitzetting en krimp door temperatuurswisselingen kunnen scheuren in beton ontstaan. Bij lange bouwdelen, bijvoorbeeld zoals een galerij of balkon, is het daarom van belang dat er dilatatievoegen worden aangebracht. De meest eenvoudige oplossing voor krachtoverdracht over dilatatievoegen is Schöck Dorn type LD.

 

meer

Deze dwarskrachtdeuvel verbindt de bouwdelen aan beide zijde van de verbinding zonder dat aanvullende constructies nodig zijn. Daarbij worden de dwarskrachten overgedragen terwijl de vereiste beweeglijkheid wordt gewaarborgd. Ingewikkelde oplossingen met dubbele wanden of consoles voor krachtsoverdracht zijn met Dorn LD overbodig geworden.

Schöck Dorn wordt geproduceerd uit edelstaal of thermisch verzinkt staal. De deuvels zijn beschikbaar in vijf diameters en zorgen voor duurzame en onderhoudsvrije draagkrachtige verbinding. Dorn LD is wordt geleverd met een Europese Technische Goedkeuring volgens de Eurocode 2.

Highlights
Kostenbesparend

Door met gebruik te maken van hoge sterkte staalsoorten kunnen kleinere diameters en kortere deuvels worden toegepast.

Europese goedkeuring

De Schöck Dorn LD is de eerste enkelvoudige dwarskrachtdeuvel met een Europees technisch goedgekeurd voor dragende verbindingselementen in betonconstructies.

Optimale rekensoftware

Door de rekensoftware is het eenvoudig en simpel te bepalen welke oplossing u nodig heeft.

Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

E-mail: techniek@schock-belgie.be