zoeken
ILU_IK_Produktmotiv-IDock-Punktueller-Anschluss_16z9_FHD.jpg

Met Schöck IDock®Prefab elementen achteraf monteren

Schöck IDock® laat toe prefab betonelementen achteraf te monteren in nieuwbouw, met de vertrouwde Schöck Isokorb® technologie. Hierdoor kan de constructie nagenoeg volledig afgebouwd worden voordat de prefab betonelementen worden verankerd.

meer

Het nieuwe bouwproces

Deze grensverleggende innovatie maakt het mogelijk de ruwbouwfase en prefab montage van elkaar te scheiden. Hierdoor kan een gebouw bijna volledig opgetrokken worden voordat de prefab betonelementen worden geplaatst. In de IDock® worden de Schöck Isokorb® moduulelementen met 80 mm en 120 mm isolatiedikte gebruikt. Achteraf montage met Schöck IDock® biedt grote efficiencyvoordelen.

Het Schöck IDock® element creëert uitsparingen in de betonvloer waar naderhand de balkons of galerijen in geplaatst worden. Het prefab balkon of de galerijen worden met ingebouwde Schöck Isokorb® elementen op de werf geleverd en met Cuglaton® gietmortel aangegoten. Afhankelijk van de buitentemperatuur en sterkteontwikkeling zijn balkons en galerijen al na 24 uur volledig belastbaar.   

Een overzicht van de voordelen met Schöck IDock®

  • Ideale oplossing bij tunnelbekisting
  • Meer flexibiliteit in de planning
  • Efficiënte inzet van materieel zoals kranen
  • Geen langdurige onderstempeling nodig
  • Verlaagt de bouwkosten
  • Voorkomt de beschadiging van prefab elementen
  • Toepasbaar met standaard Isokorb® moduulelementen
  • Tijdbesparing: na 24 uur belastbaar
Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

E-mail: techniek@schock-belgie.be

Nieuws
Teaserbild-Variante-Blau-2.svg
Diversiteit vraagt om ordening
Schöck Isokorb®
Ons productprogramma is door de jaren heen hard gegroeid en er zijn veel nieuwe Isokorb® types bijgekomen, daarom worden de namen nu aangepast.
Inbouwstappen
Schöck IDock® Plaatsen van de wapening

Plaatsen van de wapening

Het IDock® element plaatsen en mee vlechten met de wapening. De benodigde bovenwapening wordt loodrecht op het IDock® sparingselement en evenwijdig aan het IDock® randelement geplaatst.

Schöck IDock® Vloer storten

Vloer storten

Het IDock® element tegen opdrijven zekeren en de vloer betonneren. Na het uitharden van de betonvloer worden de rand- en sparingselementen verwijderd.

Schöck IDock® Prefab balkon plaatsten

Prefab balkon plaatsten

Na het reinigen van de uitsparingen wordt het prefab balkon met ingebouwde Schöck Isokorb® elementen in de uitsparingen geplaatst. De uitsparingen laten ruime steltoleranties toe voor een optimale aansluiting.

BIL_IK_PRO_IDock-Einbauschritt-4-NL_16z9_FHD.jpg

Aangieten en uitharden

De uitsparingen met gietmortel vullen en laten uitharden. Afhankelijk van de buitentemperatuur en sterkteontwikkeling is het balkon na 24 uur volledig belastbaar.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck IDock® - achteraf verankeren betonelementen
pdf, 358,67 KB (26.07.2017)