zoeken
Schöck Isokorb® type CXT – Thermische onderbreking met glasvezelcomposiet voor het scheiden van betonconstructies

Schöck Isokorb® CXTBeter presteren met glasvezel

Schöck Isokorb® CXT is de meest energiezuinige thermische onderbreking die wij ooit hebben ontwikkeld. Het element is uitgevoerd met staven van glasvezelcomposiet en 120mm isolatiedikte van Neopor®. Isokorb® CXT wordt toegepast als constructief verankeringssysteem voor het thermisch onderbreken van uitkragende balkons en galerijen.

meer

De kracht van glasvezelcomposiet

Bij de Schöck Isokorb® CXT zijn de trekstaven vervangen door Schöck Combar® glasvezelcomposiet, een hoogwaardig en thermisch isolerend materiaal. Combar® bewijst zich al jaren als wapening in beton en als sandwichwand verankering. Het materiaal is naast thermisch isolerend ook corrosiebestendig en heeft een hoge treksterkte. Door deze bijzondere eigenschappen wordt de thermische geleiding tot wel 30% teruggebracht en de hoge treksterkte maakt dat de trekstaven korter zijn uitgevoerd. Dit leidt tot een energiezuinige en compacte Isokorb® met betere prestaties en meer ontwerpvrijheid.  

Schöck Isokorb® CXT is net als de standaard Isokorb® XT-elementen uitgevoerd met een HTE-Compact® drukelement voor een lagere warmtegeleiding en een hogere draagkracht. Voor meer draagkracht zijn ook de CXT-elementen bij hogere capaciteitsklassen uitgerust met een speciale beugel waardoor de krachten achter het drukelement nog effectiever worden overgedragen. Het element is gecertificeerd met een technische goedkeuring van het DIBt en is beschikbaar in een brandwerende uitvoering (REI120). De Isokorb® CXT-elementen zijn standaard beschikbaar in hoogtes van 160-250 mm.

Duurzaamheid voorop

Het element is door het Passivhaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd en heeft een Environmental Product Declaration (EPD) door de lagere milieubelasting (CO2-uitstoot). Hierdoor is het element niet alleen energiezuiniger, maar ook duurzamer.

EPB-aanvaarde bouwknopen

Met de Schöck Isokorb® CXT ontwerpt u nu EPB-aanvaarde bouwknopen. Binnen het productgamma hebben wij verschillende elementen ontwikkeld die zorgen dat u voldoet aan de gestelde eisen voor “koudebrugarme” bouwknopen. Door het toepassen van de Isokorb® CXT kunt u strafpunten voorkomen en ontwerpt u een optimaal gebouw. Neem contact op met onze adviseurs om te bepalen of uw project in aanmerking komt. Onze afdeling Engineering ondersteunt u ook graag bij oplossingen op maat.

Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

E-mail: techniek@schock-belgie.be

Nieuws
Teaserbild-Variante-Blau-2.svg
Diversiteit vraagt om ordening
Schöck Isokorb®
Ons productprogramma is door de jaren heen hard gegroeid en er zijn veel nieuwe Isokorb® types bijgekomen, daarom worden de namen nu aangepast.
Highlights
BIL_IK_PRO_Isokorb-KXT-Combar8-V1_16z9_FHD.jpg
Nóg energiezuiniger

Door de bijzondere eigenschappen van glasvezelcomposiet verbetert Isokorb® CXT de thermische isolatie tot wel 30%.

Positieve CO2-footprint

Door staal te vervangen door Combar® glasvezelcomposiet wordt in het productieproces 27% bespaard op de milieubelasting (CO2-uitstoot).

Compacte uitvoering

De korte trekstaven maken het element licht en compact en vergroten de hanteerbaarheid voor een eenvoudige verwerking bij de inbouw.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isokorb® CXT - Beter preseteren met glasvezel
pdf, 1,93 MB (17.04.2019)
Onderzoeksrapporten
Environmental Product Declaration (EPD) Schöck Isokorb® CXT (DE)
pdf, 1,87 MB (24.01.2017)