zoeken
Schöck Isokorb® type QXT - thermische onderbreking voor het overdragen van dwarskrachten

Schöck Isokorb® type QXT

Schöck Isokorb® type QXT is een constructieve thermische verankering voor het onderbreken van bouwknopen bij ondersteunde balkons en loggia’s. Het element is beschikbaar in brandwerende uitvoering (REI120). Schöck Isokorb® type QXT draagt bij ondersteunde betonelementen (hoge) dwarskrachten over.

 

meer

De Schöck Isokorb® QXT elementen zijn verder geoptimaliseerd om een nog hogere thermische isolatie te bereiken. Het element is uitgevoerd met 120 mm isolatie van Neopor® en een HTE-Compact® drukelement uit ultrahoge sterktebeton. Het nieuwe HTE-Compact® drukelement heeft een lagere warmtegeleiding en een hogere draagkracht waardoor de bouwfysische en constructieve prestaties verder zijn verbeterd.

Het element is door het Passivhaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis gecertificeerd component” voor balkonaansluitingen.

De volgende typen QXT zijn beschikbaar:

QXT-E: Voor het overbrengen van dwarskrachten in positieve richting bij doorgaande opleggingen.
QPXT-E: Voor het overbrengen van dwarskrachten in positieve richting bij punctuele opleggingen.
QXT+QXT-E: Voor het overbrengen van dwarskrachten in zowel positieve als negatieve richting bij doorgaande opleggingen.
QPXT+QPXT-E: Voor het overbrengen van dwarskrachten in zowel positieve als negatieve richting bij punctuele opleggingen.
QZXT-E: Element zonder drukelement. Voor het overdragen van positieve dwarskrachten, waarbij het betonelement spanningsvrij kan uitzetten bij temperatuursverandering.
QPZXT-E: Element zonder drukelement. Voor het overbrengen van dwarskracht in positieve richting bij punctuele opleggingen waarbij het betonelement spanningsvrij kan uitzetten bij temperatuursverandering.

De Isokorb® type QXT elementen zijn standaard beschikbaar in hoogten van 160 tot 250 mm en deelbaar naar lengte 500mm en 250mm (-E typen). De Isokorb® QXT en QPXT elementen zijn ook toepasbaar in Schöck IDock®. Onze afdeling Engineering ondersteunt graag bij oplossingen op maat.

Highlights
Hoogwaardige thermische isolatie

Schöck Isokorb® wordt gemaakt uit hoogwaardige materialen met een zeer lage warmtegeleiding voor een optimale thermische isolatie en maximaal wooncomfort.

Moduulelementen

Door optimalisatie van de constructieve componenten zijn de elementen deelbaar en afhankelijk van het type leverbaar in lengten van 250 mm, 500 mm en/of 1000 mm.

Oplossingen op maat

Onze technische adviseurs gebruiken hun deskundigheid en internationale ervaring om zelfs voor de meest complexe situaties de beste oplossing te vinden.

Downloads
Technische Informatie
Technische Informatie Schöck Isokorb® XT (120mm)
pdf, 2,42 MB (26.09.2018)
Brochures
Brochure Schöck Isokorb® XT
pdf, 1,27 MB (09.02.2012)
Brochures
Product catalogus
pdf, 6,06 MB (04.07.2019)
Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

Telefax: +32 9 261 00 71

E-mail: techniek@schock-belgie.be