zoeken
Schöck Isolink® type TA-D: voor vrij hangende in de kern geïsoleerde sandwichwanden

Schöck Isolink® type TA-D

Schöck Isolink® type TA-D is een glasvezelcomposiet verankeringselement en afstandshouder in één. Isolink® biedt een hoogwaardige verankeringsoplossing voor vrij dragende betonnen sandwichelementen. Het anker kent uitstekende thermische isolerende eigenschappen door het gebruik van glasvezel (λ= 0,7 W/mK).

meer

Het Isolink® type TA-D anker voor geïsoleerde betonnen wanden is uitgevoerd met rechte staafeinden. Bij vrij dragende in de kern geïsoleerde sandwichwanden wordt het TA-D anker diagonaal ingebouwd en gecombineerd met Isolink® type TA-H. Het TA-D anker neemt bij sandwichwanden de verticale krachten op en het TA-H anker de horizontale windbelasting en de horizontale krachtcomponent die ontstaat door de diagonaal geplaatste TA-D ankers voor de verticale krachten. Daarnaast heeft het gebruikte glasvezel een zeer hoge eigen treksterkte (60.000 N/mm2) waardoor er maar een beperkt aantal ankers per plaat nodig zijn.

Vanwege het slimme ontwerp en de staafvormige geometrie is de Isolink® type TA-D eenvoudig in te bouwen en vrij te positioneren. Het element zorgt daarmee voor een efficiënte productie van de betonwanden in de fabriek. Daarnaast is het anker toepasbaar in combinatie met alle soorten isolatiemateriaal. En is het voor fabrikanten mogelijk zeer grote prefab betonwanden te produceren, met afmetingen tot wel 6 x 12m. 

Voor de brandveiligheid kunt u met Isolink® vertrouwen op REI 120 in betonnen sandwichwanden. Schöck Isolink® type TA-D is door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis component” in de categorie “gevelankers”.

Highlights
Eenvoudige en veelzijdige inbouw

Isolink® is een afstandshouder en trekanker in één en zeer eenvoudig in te bouwen en te verwerken in combinatie met elk type isolatiemateriaal.

Optimale thermische isolatie

Het anker heeft zeer gunstige bouwfysische eigenschappen en is thermische isolerend, waardoor er geen warmtetransmissie plaatsvindt en hoge R-waarden worden bereikt. 

Bijzondere eigenschappen

Glasvezel is naast thermisch isolerend ook corrosiebestendig. Hierdoor is Isolink® ook toe te passen bij lagere betondekkingen.

Isolink® type TA-DC met dieptebegrenzer
BIL_NEWS_TH-DC_16z9_FHD.jpg

Het Isolink® type TA-DC is uitgevoerd met rechte staafeinden en een dieptebegrenzer. De dieptebegrenzer zorgt voor de ideale inbouwdiepte van het anker (hoek van 45 graden) en daarmee een perfecte afwerking van de betonwand.

Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isolink® voor betonnen sandwichwanden
pdf, 762,86 KB (23.10.2019)
Certificaten
Zulassung Schöck Thermoanker (Isolink®) voor sandwichwanden (DE)
pdf, 8,86 MB (22.01.2020)
Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

E-mail: techniek@schock-belgie.be