zoeken
Schöck Isolink® type TA-H: voor ondersteunde in de kern geïsoleerde sandwichwanden

Schöck Isolink® type TA-H

Schöck Isolink® type TA-H (voorheen Thermoanker) is een uit glasvezelcomposiet vervaardigt verankeringselement en afstandshouder in één. Isolink® biedt een hoogwaardige verankeringsoplossing voor ondersteunde betonnen sandwichelementen en hollewand systemen. Het anker isoleert uitstekend door de thermische eigenschappen van glasvezel (λ = 0,7 W/mK).

 

meer

Het Isolink® anker voor geïsoleerde beton sandwichwanden is uitgevoerd met schuine staafeinden. Bij ondersteunde in de kern geïsoleerde sandwichwanden wordt TA-H horizontaal ingebouwd. De verankering neemt daarbij de horizontale windbelasting op. Daarnaast heeft het glasvezelcomposiet een zeer hoge treksterkte (60.000 N/mm2) waardoor er maar een beperkt aantal ankers per plaat nodig zijn.

Vanwege het slimme ontwerp en de staafvormige geometrie is het Isolink® type TA-H eenvoudig in te bouwen en vrij te positioneren. Het element zorgt daarmee voor een efficiënte productie van de betonwanden in de fabriek. Daarnaast is het anker toepasbaar in combinatie met alle soorten isolatiemateriaal. En is het voor fabrikanten mogelijk zeer grote prefab betonwanden te produceren, tot wel 6x12m in afmeting. 

Voor de brandveiligheid kunt u met Isolink® vertrouwen op REI 120 in betonnen sandwichwanden. Daarnaast is Schöck Isolink® type TA-H is door het PassivHaus Institut in Darmstadt (DE) gecertificeerd als “passiefhuis component” in de categorie “gevelankers”.

Highlights
Eenvoudige en veelzijdige inbouw

Isolink® is een afstandshouder en trekanker in één die zeer eenvoudig in te bouwen en te verwerken is, in combinatie met elk type isolatiemateriaal.

Optimale thermische isolatie

Het anker heeft zeer gunstige bouwfysische eigenschappen en is thermische isolerend, waardoor er geen warmtetransmissie plaatsvindt en hoge R-waarden worden bereikt. 

Bijzondere eigenschappen

Glasvezel is naast thermisch isolerend ook corrosiebestendig. Hierdoor is Isolink® ook toe te passen bij lagere betondekkingen.

Video Schöck Isolink®
Downloads
Brochures
Brochure Schöck Isolink®
pdf, 757,18 KB (08.08.2019)
Certificaten
Zulassung Schöck Thermoanker (Isolink®) voor sandwichwanden (DE)
pdf, 7,78 MB (20.11.2018)
Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

Telefax: +32 9 261 00 71

E-mail: techniek@schock-belgie.be