zoeken
Schöck Combar® - unieke productiemethode glasvezelwapening

1. Glasvezel op spoelen  │ 2. Bundelen van glasvezelstrengen │ 3. Impregneren met vinylesterhars │ 4. Profileren │ 5. Coaten

MateriaalSchöck Combar®

Schöck Combar® (composite rebar) behoort tot de zogenoemde vezelcomposietmaterialen. Bij deze materialen worden vezels met andere materialen gecombineerd om synergie-effecten en verbeterde eigenschappen te krijgen. Eén van de bekendste is glasvezelversterkt kunststof. Dit vezelcomposiet heeft veel toepassingen, o.m. in de elektro-industrie en de scheepvaart.

meer

Schöck Combar® is licht, sterk, robuust en duurzaam. De bijzondere materiaaleigenschappen bieden unieke voordelen in vergelijking met staal.

De treksterkte van Schöck Combar® is vele malen hoger dan die van wapeningsstaal. Combar® is getest op een levensduur van 100 jaar in beton en chemisch agressieve omgevingen. Het gedrag van de glasvezelwapening komt overeen met die van traditioneel wapeningsstaal.

De hoge treksterkte maakt Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing bij: dragende prefab betonconstructies, hoge belastingen en betonsaneringen.

Schöck Combar® wordt niet aangetast door het gebruik van chemische agressieve stoffen. Daarnaast is het element bestand tegen alkaliën en corrodeert Combar® niet. Zouten, carbonaten en andere alkalische stoffen tasten de glasvezelwapening niet aan.

Deze unieke eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing in: bruggen, waterkeringen, parkeergarages, havens, laboratoria, chemische industrie en opslag depots.

Schöck Combar® geleidt geen elektriciteit en is dus niet gevoelig voor hoogspanning, elektrische velden of zwerfstromen. Doordat Combar® niet magnetisch is, verstoort de wapening het natuurlijke aardmagnetisme niet.

Deze eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor toepassing in: onderzoekscentra, laboratoria, energiecentrales, transformatoren, railsystemen en voertuig geleidingssystemen.

Schöck Combar® is makkelijk verspaanbaar en met een slijpschijf of metaalzaag eenvoudig door midden te zagen. Daardoor is Combar® te gebruiken bij tijdelijke constructies of bij het uitgraven van tunnels. De glasvezelwapening laat zich eenvoudig doorboren en vermindert de slijtage van de tunnelboormachines.

De lichte verspaanbaarheid maakt Schöck Combar® uitermate geschikt voor de toepassing in: tijdelijke constructies en softeyes voor tunnels.

Schöck Combar® glasvezelwapening heeft een zeer lage warmtegeleiding, waardoor thermische bruggen (koudebruggen) voorkomen kunnen worden. Voor het thermisch isoleren van betonwanden wordt daarom Schöck Thermoanker toegepast, dat vervaardigd is uit Combar® glasvezelstaven.

De thermische isolerende eigenschappen maken Schöck Combar® uitermate geschikt voor de toepassing in: generatorvloeren, sandwichwanden en gevelankers.

Heeft u vragen over producten, projecten of oplossingen op maat?

Schöck Engineering

Telefoon: +32 9 261 00 70

E-mail: techniek@schock-belgie.be