ARCHITECT@WORK 2015 Innovaties in beeld

De beurzen van ARCHITECT@WORK leggen de nadruk op innovatieve producten en toepassingen. Schöck presenteerde een van zijn laatste innovaties voor de Belgische markt: Schöck IDock®. Deze thermische onderbreking biedt een nieuwe benadering van het bouwproces.

Schöck IDock® maakt het mogelijk om balkons achteraf te monteren aan de nieuwbouw. Op deze manier draagt het systeem bij aan een nieuwe benadering van het bouwproces, waarbij prefab apart van de ruwbouw kan plaatsvinden. Een innovatie die op de nodige aandacht van architecten en stabiliteitsingenieurs kon rekenen. Met name de grote efficiency-voordelen en flexibiliteit van het systeem leidden tot de nodige interesse. Omdat balkons met IDock® na 24 uur reeds zelfdragend zijn, wordt bespaard op tijd en de inzet van materiaal.

Om de effectiviteit van de Schöck technologie verder kracht bij te zetten toonde Schöck ook een "vriesmodel" van de Schöck Isokorb® XT koudebrugonderbreking. De nieuwe generatie Isokorb® XT levert een 25% betere thermische isolatie. Het "vriesmodel" bestaat uit een afgesloten deel waar de buitentemperatuur (ca. 5°C) wordt gesimuleerd. De andere zijde van het model is open en heeft dezelfde temperatuur als de beurshal (ca. 20°C). Met een "infrarood-pistool" konden de bezoekers zelf het temperatuurverschil meten en ervaren hoe Isokorb® een bouwdeel effectief thermisch onderbreekt.

Tot slot werd tijdens de beurs ook de nieuwe Productcatalogus gelanceerd. Deze brochure geeft een overzicht van de Schöck koudebrug onderbrekingssystemen, contactgeluidisolatie en wapeningstechniek.