zoeken

Bouwdetails in de praktijk Centrum Duurzaam Bouwen

BIL_NEWS_Logo-Centrum Duurzaam Bouwen_16z9_FHD.jpg
Het CeDuBo organiseert op 5 oktober de studiedag “Bouwdetails in de praktijk” en Schöck vertelt hier meer over effectieve contactgeluidisolatie in gebouwen.

Onze gebouwen zijn vandaag opgetrokken uit geoptimaliseerde bouwelementen zodat ze zeer hoge prestaties kunnen leveren. Een uitdaging hierbij is het verenigen van deze elementen zonder in te boeten op kwaliteit op vlak van waterdichtheid, thermische isolatie, luchtdichtheid, brandveiligheid, geluidsisolatie en inbraakwerendheid. Daarom verdienen het ontwerp en de uitvoering van de bouwdetails de volle aandacht. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie vereisen beide activiteiten een nauwe samenwerking tussen de verschillende bouwberoepen.

Effectieve contactgeluidisolatie

Het voorkomen van hinderlijk contactgeluid neemt steeds een prominentere plaats in bij het ontwerpen van gebouwen. In deze drukke tijden is thuis rust vinden een absolute must. Met Schöck Tronsole® bieden wij een effectieve contactgeluidsisolatie voor trappenhallen. Voor iedere aansluiting is er een passende oplossing. Tijdens de studiedag presenteren wij deze productinnovatie.

Lezingen

Het inhoudelijk programma bestaat uit meerdere lezingen. Gedurende de lezingen worden diverse thema’s besproken, waaronder de rol van bouwdetails op de akoestische isolatie. De studiedag start op 5 oktober met ontvangt om 16.00u en de eerste lezing om 17.00u. Bekijk het volledige programma op de website van het Centrum Duurzaam Bouwen (CeDuBo).

Deelname

De studiedag vindt plaats op de VTI Deinze. Deelname aan het event is gratis mits u zich vooraf heeft ingeschreven via de website van het CeDuBo.