zoeken

Effectieve contactgeluidsisolatie Met Schöck Tronsole®

schoeckmedia_News_Tronsole_BE_nl_10_2016_470x260px_RGB_Newsseite[19821]_schoeckmedia_image_thumbnailscheme_1280x1900.jpg
Echt tot rust komen? Met Schöck Tronsole® worden trappenhuizen doeltreffend akoestisch ontkoppeld en wordt hinderlijk contactgeluid voorkomen.

Bij het aansluiten van trappen aan een bordes of wand zonder akoestische ontkoppeling ontstaat er een geluidsbrug. Indien direct contact gemaakt wordt met de trap (belopen, vallende voorwerpen) worden deze impacts via de gebouwwand overgedragen en zijn ze in de woning hoorbaar. Deze impacts worden "contactgeluid" genoemd en kunnen zeer hinderlijk zijn en leiden tot geluidsoverlast. Geluidsoverlast is naast een bron van irritatie ook ongezond: contactgeluid verstoort de rust, leidt tot een slechte nachtrust en nervositeit.

Belgische norm voor contactgeluidisolatie
Doorgaans wordt er bij het ontwerpen van trappen en trappenhuizen weinig tot geen rekening gehouden met de negatieve gevolgen van contactgeluid. Trappen worden zonder akoestische onderbrekingen voorgeschreven en daarmee zonder contactgeluidsisolatie uitgevoerd.

De Belgische norm NBN S01-400-1 legt eisen op voor contactgeluidsisolatie in woongebouwen. De criteria in deze norm richten zich op het ter plaatse gemeten contactgeluid tussen de ruimtes, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de ruimtes binnen en buiten de woning. Bij verhoogd comfortniveau dient het gestandaardiseerd contactgeluidniveau beperkt te worden tot 50db wanneer de zendruimte buiten de woning ligt of tot 58 db wanneer de zendruimte in de woning ligt. Met Schöck Tronsole® wordt aan deze eisen ruimschoots voldaan.

Akoestisch isoleren met Tronsole®
Met Schöck Tronsole® wordt het contactgeluid met 32 dB teruggebracht en ontstaat er rust in de woning. De Tronsole® types worden getest volgens een gestandaardiseerde meetmethode die garant staat voor een goede en correcte meting. Daarom biedt Tronsole® een effectieve en zekere oplossing voor het akoestisch isoleren van trappenhuizen.

Binnen het productprogramma zijn er modellen beschikbaar voor aansluitingen tussen trap, bordes, trapslede, wand en vloerplaat. De verschillende types zijn allen voorzien van Schöck Elodur®, een elastomeeroplegging en wezenlijke component van Tronsole®. Deze oplegging minimaliseert het contactgeluid verder en maakt dat Tronsole® ten opzichte van gelijkaardige oplossingen 10 dB stiller is. De verschillende elementen zijn daarnaast voorzien van geïntegreerde montagestrips, waardoor de inbouw van dit product zeer eenvoudig is.

Hoort u het verschil?
Het verschil tussen een trap zonder akoestische isolatie en met Schöck Tronsole® is zeer groot. Laat u in dit filmpje verrassen en hoor zelf de doeltreffende werking van onze contactgeluidisolatie.

Meer weten over Tronsole®
Wilt u meer weten over onze oplossingen voor contactgeluidsisolatie of heeft u projectgebonden vragen? Lees meer in de nieuwe brochure of contacteer onze afdeling Engineering op het nummer 09 261 00 70 of via info@schock-belgie.be.