zoeken

Nieuwe Isokorb® voor hoogteverschillen Voordelen bij de planning en verwerking

Isokorb T Typ K-O_16z9_FHD.jpg
Om hoogteverschillen tussen verdiepingsvloeren en uitkragende bouwdelen te overbruggen introduceren wij twee nieuwe Isokorb® elementen: Schöck Isokorb® type K-O en K-U.

Structuren aangebracht op de vloer zoals vloerverwarmingssystemen, contractgeluidsvrije isolatie of dekvloeren zijn mogelijke redenen voor het feit dat een vloer hoger ligt dan het aansluitende balkon. Het kan ook omgekeerd, namelijk dat het balkon hoger ligt dan de vloer, zoals bij balkons in zichtbeton of structuren met een watervoerende laag. Om deze hoogteverschillen te overbruggen en het balkon veilig aan het gebouw te bevestigen hebben we de Isokorb® K-O en K-U ontwikkeld.

Het Isokorb® type K-U is bedoeld voor hoogteverschillen naar onder, waarbij het balkon lager ligt dan de vloer, het type K-O is ontworpen voor hoogteverschillen naar boven, waarbij het balkon hoger ligt dan de vloer. Bij de ontwikkeling werd bijzondere aandacht besteed aan een efficiënte planning, een zo groot mogelijke veiligheid, een optimale benutting van de draagkracht en voordelen op vlak van verwerking en transport van de prefab elementen.

Deze standaard Isokorb® elementen kunnen al gebruikt worden voor muurbreedtes vanaf ≥ 175 mm, zijn geschikt voor alle gangbare geometrieën en bieden volledige flexibiliteit op vlak van wandconstructies. De korte trekstaven leveren voordelen op bij de inbouw in de vloer en door de ligging van de ankerkop in de isolatie zijn speciale constructies in de systeembouw of bij het transport vanaf nu verleden tijd.

Vragen?

Heeft u vragen hebben over de nieuwe Schöck elementen? Contacteer ons via +32 9 261 00 70 of info@schock-belgie.be.