zoeken

Schöck Bouwfysica Portaal Inzicht in bouwknopen

150320_News_Bauphysik_NL_470x260px_RGB_Newsseite
Schöck introduceert de eerste versie van haar Bouwfysica Portaal.

Vanaf heden bieden we een nieuwe service aan op onze website, namelijk het Schöck Bouwfysica Portaal. Dit nieuwe Bouwfysica Portaal behandelt de basisprincipes van bouwknopen en hun effecten. Verder worden de belangrijkste wetenswaardigheden omtrent thermische isolatie en de risico's op vocht- en schimmelvorming in relatie tot bouwknopen verklaard. In het Lexicon worden de belangrijkste termen besproken en aan de hand van enkele voorbeelden wordt de toepassing van thermische onderbrekingen verduidelijkt. Naast de online tool is ook een handboek rondom het thema 'bouwknopen' beschikbaar als download.

Het portaal is als volgt ingedeeld:

Hogere eisen, betere prestaties

Door de strengere energieprestatie-eisen aan gebouwen wordt de noodzaak van het vermijden of correct ontwerpen van 'bouwknopen' steeds groter. Schöck wil met het bouwfysica portaal bijdragen aan het vergroten van de kennis over bouwknopen. Het Bouwfysica Portaal wil aan onder meer architecten en ingenieurs meer inzicht geven in de verschillende typen bouwknopen en de gevolgen ervan op het vlak van gezondheid, comfort en warmteverlies.

Bouwen is complex. Het is daarom interessant voor alle partijen, zoals opdrachtgevers, ontwerpers, bouwers, overheden en onderwijs om een goed en gemeenschappelijk inzicht te hebben in dit thema. De belangrijkste facetten en begrippen omtrent bouwknopen worden overzichtelijk en in afzonderlijke hoofdstukken behandeld.

Het Bouwfysica Portaal is bereikbaar via www.schock-belgie.be/bouwknopen