zoeken

Schöck heeft een nieuwe CEO Mike Bucher, algemeen directeur

BIL_NEWS_Bucher_16z9_FHD.jpg
Met ingang van 16 april 2020 wordt Mike Bucher voorzitter van de raad van bestuur van Schöck AG en bestuursvoorzitter van Schöck Bauteile GmbH.

Mike Bucher (41) was sinds 2018 CEO van Wienerberger Österreich GmbH. Daarvoor bekleedde hij diverse managementfuncties in de bouwsector, onder meer bij Prefa en Geze. Hij heeft zowat 20 jaar internationale ervaring als manager bij toeleveranciers voor de bouwsector en focuste in die periode vooral op innovatie, business development en digitalisering.

Als voorzitter van de raad van bestuur krijgt Bucher de algemene verantwoordelijkheid over de internationale Groep Schöck, samen met zijn twee collega’s in de raad van bestuur, Dr. Harald Braasch (techniek) en Thomas Stürzl (commerciële aangelegenheden). Als CEO zal Mike Bucher vooral inzetten op de strategie van de hele groep, de nationale en internationale verkoop en de marketing van Schöck.

“De kerncompetenties warmte-isolatie bij dragende bouwelementen en contactgeluidsisolatie, in combinatie met het nieuw ontsloten marktsegment bevestigingssystemen voor gevels, maken van Schöck een uiterst boeiende onderneming in de bouwsector. De expert op het vlak van bouwelementen staat voor energie-efficiëntie en modern bouwen. Bovendien zijn er sinds vorig jaar met de oprichting van de nieuwe afdeling Digitalisering en met de nieuwe oplossingen die daaruit voortkomen al belangrijke bakens uitgezet voor de toekomst van het bedrijf. Ik ben zeer blij dat ik mijn expertise kan aanwenden om bij te dragen aan de juiste strategische keuzes voor Schöck, nu en in de toekomst. Daarbij blijven we onverminderd focussen op het creëren van meerwaarde voor onze klanten en partners, en dat in de hele waardeketen”, benadrukt Mike Bucher.

Hij volgt Alfons Hörmann op, die in 2017 aantrad als voorzitter van de raad van bestuur van Schöck AG. Daarvoor maakte hij sinds 1999 deel uit van de raad van toezicht van Schöck, vanaf 2003 in de hoedanigheid van voorzitter. Alfons Hörmann was altijd sterk geëngageerd. Tijdens zijn jarenlange inzet voor het familiebedrijf dat destijds door Eberhard Schöck werd opgericht, heeft hij met succes bijgedragen aan de groei en ontwikkeling. Tijdens het afgelopen boekjaar 2019 realiseerde de Groep Schöck een omzet van 202 miljoen euro en werd de kaap van de 1000 medewerkers overschreden.