zoeken

Schöck Internationaal Mercury City Tower Moskou

News_Moscow_City_470x260px_RGB_Newsseite
In sommige van Europa’s meest geavanceerde constructies worden de koudebrug onderbrekingssystemen van Schöck gebruikt.

De Mercury City Tower in Moskou is waarschijnlijk het meest iconische en zeker het hoogste gebouw waar Schöck Isokorb® toegepast is.

De Mercury City Tower steekt 327 meter boven de skyline van Moskou uit en is daarmee het hoogste gebouw in Europa, zelfs 17 meter hoger dan de Shard in Londen. Dit opmerkelijke gebouw is het kopstuk van een International Business Centre genaamd Moskow City, iets meer dan twee kilometer ten westen van het Rode Plein.

Het business centrum is gebouwd op een 150 hectare groot terrein waar vroeger een steengroeve gehuisvest is geweest. De verlaten fabrieken en industriële complexen hebben hier plaats gemaakt voor het eerste gebied in Rusland waar bedrijfsactiviteiten, leefruimte en entertainment gecombineerd zijn. De Mercury City Tower wordt bestempeld als het eerste echte milieuvriendelijke gebouw in Rusland en huisvest de kantoren van enkele van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld. Tezamen met een vijfsterren hotel, luxe appartementen, prestigieuze clubs, fitness centra, modewinkels en een concerthal is de Mercury City Tower een exceptioneel bouwwerk.

Eén van de belangrijkste kenmerken in het ontwerp is het gebruik van hellende vlakken op verschillende niveaus van de constructie. Deze ondersteunen de kolommen waaraan het gevelreiniging systeem gemonteerd is. Om risico's ten aanzien van koudebruggen te voorkomen, is het noodzakelijk gebleken om de kolommen thermisch van de constructie te scheiden. De bijzondere vorm, grootte en karakteristieken van de Mercury City Tower vereisen een zorgvuldige planning en een uniek Schöck Isokorb® element. Buiten de uitzonderlijke thermische prestaties dient het element tevens een aanzienlijk gewicht te kunnen dragen op de twee hellende vlakken.