zoeken

Schöck Isokorb® nu CE-gemarkeerd Bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid

BIL_PRESSE_180945-IK-KXT-CE Kennzeichnung_16z9_FHD2.jpg
Schöck Isokorb® heeft zich gedurende bijna vier decennia bewezen als de betrouwbare oplossing voor het koudebrugvrij aansluiten van uitkragende betonelementen zoals balkons en galerijen. De CE-markering bevestigd nog eens de kwaliteit van ons product, nu ook naar de geldende Europese richtlijnen.

De CE-markering op bouwproducten is het resultaat van Europese richtlijnen (Verordening (EU) nr. 305/2011) om het vrije verkeer van goederen binnen de EU te bevorderen en het veiligheidsniveau van bouwproducten te reguleren. Een CE-markering heeft als voordeel dat het bouwprocessen en goedkeuringen aanzienlijk versnelt, waardoor de kosten in de planningsfase worden verlaagd. Dit is voor een internationaal opererend bedrijf als Schöck van groot belang, aangezien ontwerpers, constructeurs en inkopers zich op deze beoordeling kunnen oriënteren.

Aan de basis ligt de European Technical Assessment (ETA): een uniforme en onafhankelijke procedure voor de beoordeling van de essentiële prestatiekenmerken van een bouwproduct. De goedkeuring is door het Deutsches Institut für Bautechnik (DIBt) verzorgd en is geldig in de hele EU en wordt erkend door alle EOTA-leden.

De ETA-17/0261 en ETA-17/0262 zijn geldig voor Schöck Isokorb® sinds 14 mei 2018 met onbeperkte geldigheid en staan garant voor een nuttige levensduur van ten minste 50 jaar.