zoeken
Brussel, BE

Le Toison d’Or

BIL_REF_BE_Brussel-Le Toison d'Or-Bild2_16z9_FHD.jpg
BIL_REF_BE_Brussel-Le Toison d'Or-Bild1_16z9_FHD.jpg

De appartementen zijn aan de voor- en achterzijde voorzien van grote, karakteristieke balkons, aan de achterzijde geven ze uit op de binnentuin. In totaal telt het gebouw 122 balkons, met allemaal verschillende afmetingen, allen verankerd met Schöck Isokorb® T.

De balkons zijn verankerd met Schöck Isokorb® T type K met een hoogte van 280mm. Door de toepassing van deze, niet standaard, hogere elementen is het mogelijk hogere belastingen op te nemen en de balkons punctueel te verankeren. Dit maakt dat het warmteverlies via de aansluiting tot een minimum herleid is en de thermische kwaliteit optimaal is.

Over het project

Le Toison d'Or (het Gulden Vlies) combineert moderne architectuur met traditionele bouwelementen. Het gebouw ligt tussen twee historische poorten, de Louisa Poort en de Naamse Poort (Porte Louise en de Porte de Namur). Dit project, bedoeld voor residentieel en commercieel gebruik, werd ontworpen door het internationale architectenbureau UNStudio, in samenwerking met Jaspers-Eyers Architects.

Het gebouw telt 72 appartementen van verschillende formaten (50 tot 750m2) en heeft een verhoogde binnentuin van 2950m2. Er is circa 12000m2 aan commerciële ruimte beschikbaar en er zijn 330 parkeerplaatsen. Aan de voorkant heeft het gebouw grote verticale bogen die de balkons omsluiten en een kader vormen voor de hoge ramen op de begane grond. Naast de bijzondere architectuur is één van de belangrijke karakteristieken van het gebouw de hoge thermische isolatie van de façade.

Voor meer informatie over dit project contacteer onze afdeling Engineering via 09 261 00 70 of info@schock-belgie.be.

Bekijk hieronder het bouwproces in vogelvlucht:

© Time Lapse Factory

Gereed

Januari 2016

Opdrachtgever

Prowinko Groep Brussel

Architect

UNStudio i.s.m. Jaspers-Eyers Architects

Aannemer

BPC Brabant