zoeken
Lier, BE

Sociale Woningen Bogerse Velden

BIL_NEWS_META_Ref_Sociale_4_16z9_FHD.jpg

© Filip Dujardin

BIL_NEWS_META_Ref_Sociale_2_16z9_FHD.jpg

© Filip Dujardin

Net buiten de stadskern van Lier werd vorig jaar de laatste hand gelegd aan 60 sociale wooneenheden in de Bogerse Velden. De woningen en appartementen werden gerealiseerd door het architectuurbureau META. Het bureau had speciale aandacht voor de collectieve identiteit van het project,onder andere door te werken met uniforme betonelementen en balkons. De systemen om die elementen te verankeren werden geleverd door Schöck België. Dankzij de combinatie van de Schöck IDock® met de Schöck Isokorb® worden bouwknopen vermeden en kon met de bevestiging van de balkons gewacht worden tot na de ruwbouwfase.

In opdracht van de Lierse Maatschappij voor Huisvesting stond architectuurbureau META in voor de realisatie van 60 sociale woningen in de Bogerse Velden (net buiten de stadskern van Lier). De wooneenheden bestaan uit drie autonome gebouwen met 33 appartementen en 27 woningen (13 geschakelde woningen en 14 rijwoningen).

Collectieve identiteit

Bij het ontwerp van de woningen werd niet alleen de nadruk gelegd op de open ruimte, er werd ook ingezet op het hernemen van elementen. Die herhalingen – zoals raamopeningen met vaste breedtes, drie baksteensoorten, identieke betonelementen, kenmerkende terrassen … – geven het project een collectieve identiteit. Voor de veilige bevestiging van de kenmerkende terrassen/balkons en betonelementen leverde Schöck België twee producten aan prefabricant Architon: de Schöck IDock® en de Schöck Isokorb®.