zoeken

Isokorb® R voor renovatie De eerste successen

News_Erste_Projekte_IK_R_BE_130675_Vogelnest_Hoboken_470x260px_x3_RGB_Newsseite
© Poponcini-Lootens
News_Erste_Projekte_IK_R_BE_130675_FPC_Gent_470x260px_x3_RGB_Newsseite
© Abscis Architecten
Schöck België werkt momenteel aan twee renovatieprojecten waarin de nieuwe Schöck Isokorb® type R wordt toegepast.

Bij een duurzame renovatie van gebouwen mogen koudebruggen niet vergeten worden. Een koudebrug kan leiden tot condens- en schimmelvorming en verhoogt het risico op bouwschade in de toekomst. Speciaal voor renovatieprojecten heeft Schöck de Isokorb® R ontwikkeld. Deze constructieve koudebrug onderbreking voldoet aan de zware thermische eisen van bouwprojecten en behaald bij renovatie dezelfde standaard als bij nieuwbouw. De Isokorb® R is door het Passivhaus Institut gecertificeerd. Het is de meest kostenefficiënte en duurzame oplossing bij de vervanging van bestaande balkons en bij de plaatsing van nieuwe balkons aan bestaande constructies.

Forensisch Psychiatrisch Centrum, Gent
Dit project betreft de bouw van een gesloten instelling welke ruimte biedt aan 272 geïnterneerden en beslaat een oppervlakte van 30.000 m2. Bij de bouw van dit centrum worden drie luifels opgehangen met Schöck Isokorb® type RK. Dit is een beton-beton verbinding waarbij zowel  momenten als dwarskracht opgenomen worden. De luifels uit beton worden geprefabriceerd en opgehangen aan de bestaande structuur. Bijzonder aan de uitvoering is dat in de luifels een uitsparing wordt voorzien om de Isokorb® type R, nadat deze is ingebouwd, aan te kunnen storten.

Lees hier meer over het Forensisch Psychiatrisch Centrum.

Het Vogelnest, Hoboken
Het Vogelnest betreft een u-vormig appartementencomplex met daarin een zeven verdiepingen hoge woontoren. Eén van de balkons is overgeslagen en wordt later opgehangen met Isokorb® type R. Het terras is aan één kant opgelegd met een standaard Isokorb® en wordt aan de andere zijde opgevangen door een Isokorb® type RKS waaraan een staalprofiel is bevestigd. Bij deze staal-beton verbinding is gekozen voor type RKS, omdat het staalprofiel aanleiding kan geven tot een moment.

Lees hier meer over het Vogelnest. 

Voor meer informatie over Schöck Isokorb® R kunt u de brochure downloaden van onze website.